понеділок, 20 лютого 2017 р.

Моя майбутня професія- юрист


Поняття «юрист» об'єднує всіх людей, що займаються різнорідної професійної юридичної діяльністю - суддів, прокурорів, слідчих, адвокатів, нотаріусів, юристів в організаціях, юристів, що займаються приватною практикою та інших.
У багатьох країнах є професійні свята юристів. Наприклад, в Росії з 2008 року встановлено «День юриста» - 3 грудня. Існують також свята окремих категорій юристів.

У Російській Федерації юристом може бути особа, яка отримала середню або вищу фахову юридичну освіту. Юрист може надавати правову допомогу та юридичні послуги по кримінальним, цивільним, податковим, трудовим, сімейним, спадковим, житловим, корпоративним, адміністративним й іншим справам в області права. Статус адвоката необхідний юристу тільки для здійснення захисту у кримінальній справі.
Військовий юрист - офіцер з військово-юридичної обліковою спеціальністю. У Збройних Силах Росії військові юристи заміщають посади в органах військової прокуратури, в військових судах, в органах військової юстиції (військово-юридичні служби об'єднань, з'єднань і військових частин), серед професорсько-викладацького складу військових ВНЗ. Для військових юристів встановлені військові звання з приставкою «юстиції», наприклад, «капітан юстиції». В даний час інститут військової служби збережений в органах військової прокуратури і в військових слідчих органах Слідчого комітету РФ.

1 коментар: